HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

never the same

sosem lesz ugyanaz. de mindig leplezetlenül, mondhatni gátlástalanul. hiánypótló blog. vegyél példát a bkv-ról. sokszor szopat és kiszámíthatatlanul. a valósággal való egyezés kizárólag a véletlen műve. történeteink szereplői, sőt még a történetek szerzői is kitalált személyek. jobb esetben.

Utolsó kommentek

Linkblog

A hiszti és sértődés rendszerezett okai II.

2009.01.19. 13:46 :: A Ligeti

Az egyszemélyes read-only üzemmódú olvasótábor  (ha az ereimben folyó 50% német és a 2% mongol vér számít, akkor nemzetközi is) nevében köszönném az újévi jókívánságokat, bár se hó nem esett, így hóban pisilni többszörösen kivitelezhetetlenné vált, mellesleg színjózanság, így még fogadalmak sem születtek, bár amúgy se, de a többet szexelés mint újévi fogadalom leginkább egy lakatlan sziget kategóriájú helyen nyer igazi értelmet, tehát igazán kizárólag rajtunk múlik.

De térjünk rá az eredeti kérdéskörre. Már érintettük rendkívül tudományos nézőpontból a hiszti és sértődés témakörét, igaz csak bevezető jelleggel, de vajon ki szeretne ebben a témakörben nagyobb tapasztalatokra szert tenni. Bizonyára senki, de ha mégis valaki kénytelenségből kerül olyan helyzetbe, hogy netalántán hall olyanokról, akiknek konfliktusuk támad ezen a területen, talán tudna használható tanáccsal szolgálni, így mindenképp javasoljuk, mélyedjenek bele kellőképpen a témába.

Már a hiszti definiálása is nehézségekbe ütközik, mivel sokan egészen különböző élethelyzetekben alkalmazzák a kifejezést. A klasszikus definíció szerint - női magazin szintű, magasröptű  10 dolog, amit a pasik utálnak egy nőben című tudományos okfejtés szerint a hiszti sírós, dühös arckifejezés, ami a szerzők véleménye szerint egy férfi számára nem szép látvány és ráadásul idegesítő is. Tehát sírás és dühösködés. Más meglátás szerint mindez valami cél elérése érdekében történik. Nemrég volt alkalmam szemtanúja lenni egy 18 éves ifjú hölgy klasszikus hisztimegnyilvánulásának, amit elmondása szerint még fokozni is szokott úgy, hogy ha az éjszaka közepén nem találja az orrsprayjét, ami nélkül nem tud létezni merő passzióból, akkor teljes hangerővel üvölt, sír, kiabál, ordít, fenyegetőzik és fellármázza az egész házat. Csodálom, hogy közeli hozzátartozóinak nem jutott még eszükbe a visszakézből nyakonvágás és/vagy hideg vízzel leöntés terápia. De a klasszikus hisztit szemlélteti a reklámból jól ismert, vadászatból hazatérő ősember esete is, aki egy mamutot vonszol maga után, mire a csavaróra feltekert hajú, otthonkás  ősasszony "miért nem bontott csirkét hoztál, bontott csirkét..." kiabálással és sodrófa híján bunkóval történő  hadonászással nyugtáz.

Azonban a  hiszti klasszikus definíciótól eltérő használata is megfigyelhető és tapasztalható a férfitársadalom körében. Hisztinek minősítenek mindenféle női érzelem kinyilvánítást, érzelmekről való kommunikációs szándékot, elmulasztott tevékenységek, ígéretek betartásának elmulasztását kísérő rosszalló megjegyzéseket, szélsőséges esetekben a  hallgatást is, összegezve elmondhatnánk, minden számonkérő, illetve ettől eltérő női megnyilvánulást.

Felmerül a kérdés, vajon a másik oldal hogyan vélekedik, azaz milyen okok rejtőznek a jelenség mögött. Mint már elhangzott, a hiszti nem adekvát (érzelmi) reakció egy nekünk nem tetsző helyzetben. De mit is tehetnek a nők, akik tényleg nem csupán puncis férfiak, mint ezt egyesek feltételezik, ha számukra nem várt, azaz akaratuktól eltérő cselekvéskényszerbe kerülnek. Hogyan lehet kifejezni az érzelmeket, akár jók vagy rosszak, a csalódottságot, ha beleéljük magunkat valamibe és utolsó pillantban mégsem úgy történik, ha nem kapunk elég elismerést, figyelmet, elfelejtik a születésnapunkat, vagy ha a közeli férfi ismerősünk a  borároson  buszra  váró néger utcalányok fenekét stíröli   (s)permanensen. Ilyenkor alternatívaként  a férfiak példáját követve elmehetnénk sörözni havernőinkkel, esetleg az ékes  magyar nyelv kocsis- és szlengszótárából összeállított, válogatott kifejezéseit lehetne elereszteni, kapanyéllel a szájban, netán lejátszhatnánk egy gyors sakkpartit, esetleg másodfokú egyenleteket oldhatnánk meg. Ehelyett jön a nem adekvát kifejezés.

Hogy mi lehet a megoldás? Semmiképpen sem ajánlott magát a szót használni egy érzelemkitörést minősítve, mint pl. "mit hisztizel megint?", "megint a hiszti" (szinoníma  dráma), mert ezzel csak tovább hergeljük a szóban forgó hölgyet, aki erre a klasszikus hiszti tüneteit is produkálhatja. Helyette célszerű a "mennyire nem adekvát módon reagálsz ebben a helyzetben, édesem" kifejezést alkalmazni, amelyre az érintett hisztiző személy a megrökönyödéstől hirtelen értelmesen kezd el viselkedni.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hiszti dráma bontott csirke másodfokú egyenletek

A bejegyzés trackback címe:

https://never.blog.hu/api/trackback/id/tr49826342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása