HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

never the same

sosem lesz ugyanaz. de mindig leplezetlenül, mondhatni gátlástalanul. hiánypótló blog. vegyél példát a bkv-ról. sokszor szopat és kiszámíthatatlanul. a valósággal való egyezés kizárólag a véletlen műve. történeteink szereplői, sőt még a történetek szerzői is kitalált személyek. jobb esetben.

Utolsó kommentek

Linkblog

A pöce

2008.07.28. 18:19 :: A Ligeti

Régi ősmagyar szavunk, még az Ural túlsó feléről, Belső-Ázsiából hoztuk magunkkal- nah nem az építményt, bár a szájhagyomány utal földbe ásott, de mégis hordozható, emberi ürülék elhelyzésére szolgáló helyiségek készítőjére, mint ősi foglalkozás- ők lehetnek a mai toi toi toalettek forgalmazóinak ősei.

Pedig nem is gondolnánk, hogy a "pöc" főnév, az ősmagyarban egész mást jelentett. Utalt az akkori életmódra és a társadalmi berendezkedésre is. Azt az eseményt hívták "pöc"nek, amikor  a rövid füvű sztyeppén (északabbra tajgán) bottal ütögették a földet vallásos rítus gyanánt, a farkasok és egyéb ragadozók elűzése céljából, illetve így próbáltak bosszút állni a föld szellemén, mikor ismeretlen eredet miatt a nyájból eltűntek a gondosan őrzött állataik. Innen eredeztethető a "~gödör" szóösszetétel is, mikor is a bottal olyan dühösen ütötték a földet, hogy egy nagy lyuk, sőt nagyobb mélyedés, gödör keletkezett. Az ősmagyarok kései utódainak már nem volt tudomásuk az ősi rítusról, így ők egészen másha használták az így keletkezett gödröket.

Így amikor ilyen pöcegödröt hoz elénkbe a sors, gondoljuk felmenőink, őseink titkok övezte rítusaira. És emlegethetjük azok ősi foglalkozását is. (hogy a jó kurva anyját annak, aki ezt kitalálta)

Szólj hozzá!

Címkék: ősmagyar pöcegödör ősi rítus toi toi ősi foglalkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://never.blog.hu/api/trackback/id/tr99589699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása